Krčna žila zakrvavi navzven
Na mesto krvavitve na koži pritisnimo z robčkom ali sterilno gazo

Kri izteka iz krčne žile na površino kože. Poskušamo ostati mirni. Potrebno je na mesto počene žile pritisniti s sterilno gazo ali robčkom. Potrebno je dvigniti prizadeti ud in poiskati zdravniško pomoč. Dolgoročno zdravljenje je odstranitev krčnih žil.

Hematrix
Obloga Hematrix vsebuje hemostatske substance, ki pospešijo nastanek strdka v primeru krvavitve

Krvavitev iz krčne žile uspešno ustavi obloga Hematrix. Slednja ima sestavine, ki omogočijo hitro zaustavitev krvavitve. Med tem ko tiščimo oblogo na rano, se v rano, predel krvavitve sproščajo snovi, ki pospešijo nastanek krvnega strdka.

Obloga Hematrix je približno velikosti dlani, možna je tudi manjša obloga

Hematrix® Active-Patch je spužvasta poliuretanska pena, ki je impregnirana z: 1-trombinom, 2-kalcijevim kloridom (CaCl2), 3-antifibrinolitičnim snovjo epsilon aminokaproično kislino (epsilon aminocaproic acid - EACA). Hematrix obloga je velikosti dlani, 10 cm x 10 cm. Možno pa je dobiti tudi manjšo oblogo, 5 cm x 5 cm. Na rano jo položimo za 5 minut, pritisnemo jo ob rano, dvignemo ud in čakamo.

Obloga Hematrix je dobrodošel material tudi v operacijski dvorani, kjer imamo na voljo praktično vse opcije zaustavljanja krvavitve

Hematrix obloge so priporočljiv material vsake urgentne ambulante, uporabljajo se tudi med operativnim posegom potem, ko imamo med operacijo praktično vse možnosti za zaustavitev krvavitve, kleme, šive, sintetične implantivne materiale, pa prihajamo v stanje, ko je obloga Hematrix najboljša izbira hemostaze - zaustavitve krvavitve. Hematrix zaustavi krvavitev v 93% primerov, v 6% je potrebno dati novo oblogo Hematrixa, v 1% pa je potrebna dodatna kompresijska preobveza.

Primer uporabe Hematrixa v praksi. Izdelek dobavlja Medias International.

   
Lokacija

Specialistična ambulanta za krčne žile,
žilno kirurgijo

Diagnostični center Murgle
Cesta v Mestni log 55
1000 Ljubljana
 

Ambulanta

Četrtek
od 14:30

Naročanje vsak delavnik

09:00 - 18:00

Naroči se
Copyrights ©2015 Venula.si