Hibridna žilna operacija

Nadgradnja klasičnega žilnega operativnega posega

Hibridna operacijska dvorana je novost v svetu. Le redke klinike si jo lahko privoščijo.

Hibridni žilni operacijski poseg pomeni istočasno izvedbo klasičnega žilno-kirurškega posega in znotrajžilnega posega v isti operacijski dvorani. Posegi pomenijo nadgradnjo klasične kirurške operativne tehnike. Za izvedbo tovrstnih operacij je potrebna hibridna operacijska dvorana s posebej usposobljeno ekipo.

Hibridni kirurški poseg nam daja enovitne rešitve pri arterijskih zaporah.

Hibridno kirurški način operiranja daja bolniku več prednosti. Namesto dveh operativnih posegov zadostuje en operativni poseg. Pomanjkljivosti med operacijo, ki se po oceni pojavljajo v 30% primerov in s prostim očesom niso zaznane takoj, so v hibridni operacijski dvorani s pomočjo kontrastnega sredstva v žilah in radiološke rentgenske tehnike zaznane takoj in tudi takoj odpravljene. Take pomanjkljivosti lahko zaznamo pozno ali prepozno, ko se obvodni pretok krvi že zapre.

Hibridna kirurška ekipa ima znanja klasične operativne tehnike in znotrajžilne tehnike

Čeprav doktrina strmi, da bi poseg temeljil le na enemu kirurgu, ki obvlada tako klasično žilno kirurgijo in znotrajžilne kirurške tehnike, pa vemo, da vseh izkušenj si ponavadi en človek ne more nabrati. Zato je poleg žilnega kirurga v operacisjki dvorani običajno še zdravnik specialist interventne radiologije, ki skrbi za optimalen potek endovaskularnega zdravljenja operiranca.

ranost kakor izkušnje

Kirurgi vemo, da je dober operativni potek in dober zaključek zdravljenja operianca rezultat celotne ekipe, ki skrbi, da poteka operacija hitro, precizno in učinkovito.

Lokacija

Specialistična ambulanta za krčne žile,
žilno kirurgijo

Diagnostični center Murgle
Cesta v Mestni log 55
1000 Ljubljana
 

Ambulanta

Četrtek
od 14:30

Naročanje vsak delavnik

09:00 - 18:00

Naroči se
Copyrights ©2015 Venula.si