Ultrazvočni pregled krčnih žil

Ultrazvočno sondo postavimo nad krčno žilo in spremljamo tok krvi

Ultrazvočno preiskavo krčnih žil opravi zdravnik med pregledom. Preiskava je neboleča. Pregledovani predel se namaže z gelom, nato se nad to mesto postavi sonda, ki oddaja in sprejema odbite ultrazvočne signale. Preiskava je nenevarna.

Ultrazvočni aparat za pregled krčnih žil

Pri ultrazvočni preiskavi krčnih žil uporabljamo Dopplerski efekt, ki prikaže tok krvi. Tako lahko posredno ugotavljamo delovanje žilnih zaklopk. V primeru, da je tok krvi v napačno smer so zaklopke prizadete.

Ultrazvočni signal prikaže delovanje krčnih žil

Ultrazvočna preiskava najprej prikaže morfologijo žilja, premer, notranjost žile, položaj glede na sosednje strukture. Navedeno je bistveni podatek pri planiranju posega na krčnih žilah. Odločamo se ali bo bolnik opeiran z laserjem ali je potreben klasičen operativni poseg.

Ultrzvočna Dopplerska preiskava žilja noge

Ultrazvočni aparat oziroma ultrazvočna preiskava se danes ne uporablja le kot diagnostični pripomoček. Poslužujemo se ga tudi med operativnim posegom za lokalizacijo laserske fibre in aplikacijo anestezije lokalno. Z ultrazvokom opravimo tudi kontrolo po posegu in s tem ugotavljamo uspešnost laserskega zapiranja prizadete vene.

Lokacija

Specialistična ambulanta za krčne žile,
žilno kirurgijo

Diagnostični center Murgle
Cesta v Mestni log 55
1000 Ljubljana
 

Ambulanta

Četrtek
od 14:30

Naročanje vsak delavnik

09:00 - 18:00

Naroči se
Copyrights ©2015 Venula.si