Zdravljenje prizadetih žil v tujini

Sodelovanje s strokovnjaki iz tujine
Pošiljanje bolnikov na zdravljenje v tujini.

Glede težjih primerov bolnikov, ki se oglasijo v naši ambulanti se posvetujemo s strokovnjaki iz tujine. Gre za redke oblike prizadetosti ožilja, kjer so možnosti za zdravljenje v večjih centrih v tujini boljše kot pri nas. Glede na evropsko direktivo o izmenjavi bolnikov v Evropski skupnosti je zdravljenje v tujini možno v sklopu ZZZS (Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije). Sodelujemo z dvema strokovnjakoma na področju prizadetosti globokih ven. Prizadetost globokih ven je siva cona žilne kirurgije, kjer problemi še niso popolnoma razjasnjeni in velikih skupin zdravljenja bolnikov še ni. Bolniki so sorazmerno redki, kar daja najboljše rezultate zdravljenja zdravljenje v velikem centru. Sodelujemo z dvema zdravnikoma.

Dr. med. Cees Wittens
Sodelovanje z žilnim kirurgom iz Nizozemske

Dr. Cees Wittens prihaja iz Nizozemske, Mastrikta.


Dr. med. Houman Jalaie
Sodelovanje z žilnim kirurgom iz Nemčije.

Dr. Houman Jalaie dela v Aachnu, v Nemčiji (Facharzt für Chirurgie und Gefäßchirurgie, Leiter des Europäischen Venenzentrums Aachen-Maastricht, Leiter der Venösen Kommission der Deutschen Gesellschaft für Gefäßchirurgie, Universitätsklinikum der RWTH Aachen, Europäisches Gefäßzentrum Aachen-Maastricht).Prvi korak - predstavitev
Postopki zdravljenja v tujini, najprej se predstavi bolnikova problematika, dokumentacija se prevede v angleščino.

V prevemu koraku se zbere bolnikova dokumentacija, prevede v angleščino ter se enemu od kirurgov predstavi problem. Pred kratkim smo predstavljali bolnico s podvezano femoralno veno ter izrazitimi težavami, kot so bolečine, otekanje, srbečice, kožne spremembe na nogi s pretečo rano. Dr. Houman Jalaie je dal prednost konzervativnemu zdravljenju pred operativnim.

Lokacija

Specialistična ambulanta za krčne žile,
žilno kirurgijo

Diagnostični center Murgle
Cesta v Mestni log 55
1000 Ljubljana
 

Ambulanta

Četrtek
od 14:30

Naročanje vsak delavnik

09:00 - 18:00

Naroči se
Copyrights ©2015 Venula.si