Posledice in nevarnosti krčnih žil

Krčne žile so lahko vir dodatnim težavam

Težave krčnih žil - strdek

Slika : strdek v žili. Krčne žile so lahko izvor strdkov, ki potujejo po telesu in povzročajo oženja ali zamašitve žil. V predelu nastanka strdka se na žili razvije vnetje. Večja krčna žila lahko poči in krvavi, v tem primeru moramo na mesto krvavitve nemudoma pritisniti s sterilno gazo ali robčkom, da ustavimo krvavitev, nato pa poiščemo zdravniško pomoč. Zdravstveni, kakor tudi psihosocialni problem napredovale bolezni krčnih žil, je razvoj ran (ulkusov).

Težave krčnih žil - boleča vnetja - tromboflebitis

Slika : tromboblebitis. Krčne žile so lahko vzrok za ponavljajoča boleča vnetja. Odstranitev krčnih žil običajno odpravi vnetja. Potrebno je počakati nekaj mesecev in opraviti poseg v ugodnem času. Operacija po tromboflebitisu je običajno zahtevnejša.

Težave krčnih žil - krvavitev

Slika : krvavitev. Krčna žila lahko poči in bolnik zakrvavi. Potrebno je na mesto počene žile pritisniti s sterilno gazo ali robčkom. Potrebno je dvigniti prizadeti ud in poiskati zdravniško pomoč. Dolgoročno zdravljenje je odstranitev krčnih žil.

Težave krčnih žil - ulkus, rana

Slika : ulkus, rana. Rana na nogi, ki se ne celi je lahko posledica prizadetega žilja. Potrebno je izpeljati ustrezno diagnostiko. Če je rana povezana s krčnimi žilami, operacija krčnih žil običajno pospeši celjenje in omogoči zacelitev rane.

Lokacija

Ambulanta za krčne žile, žilno kirurgijo

Medicinski center Murgle
Cesta v Mestni log 55
1000 Ljubljana
 
 

Ambulanta

Sreda
od 14:30

Naročanje vsak delavnik

09:00 - 18:00

Naroči se
Copyrights ©2015 Infotronika