Posledice in nevarnosti krčnih žil

Krčne žile so lahko vir dodatnim težavam

Težave krčnih žil - strdek

Strdek v žili. Krčne žile so lahko izvor strdkov, ki potujejo po telesu in povzročajo oženja ali zamašitve žil. V predelu nastanka strdka se v krčni žili razvije vnetje, ki se pojavi na koži kot zatrdlina in rdečina - tromboflebitis. Tromboflebitis je lažja posledica nastanka krvnega strdka. Če potuje krvni strdek v večje vene govorimo o globoki venski trombozi, če pa krvni strdek pripotuje v pljuča pride do pljučne embolije.

Težave krčnih žil - boleča vnetja - tromboflebitis

Tromboblebitis je vnetje krčne žile. Krčne žile so lahko vzrok za ponavljajoča boleča vnetja. Odstranitev krčnih žil običajno odpravi vnetja. Po vnetju je potrebno počakati nekaj mesecev in opraviti poseg v ugodnem času. Operacija po tromboflebitisu je običajno zahtevnejša. Posebno je pomembna prava odločitev ali laserski ali klasični poseg. Laserski poseg daja v takih primerih slabše rezultate, ker (a) je pasaža laserske fibre težja, če sploh fibra gre naprej znotraj žile in (b) uspešno zapiranje tromboflebitične vene je z laserjem manj verjetno kot pri zdravi žili. Pri tako veliki možnosti za neuspeh laserskega zdravljenja je boljša odločitev klasični operativni poseg.

Težave krčnih žil - krvavitev

Krvavitev krčne žile. Krčna žila lahko poči in bolnik zakrvavi. Krvavitev se lahko pojavi navzven ali navznoter.

Težave krčnih žil - ulkus, rana

Ulkus na goleni, golenja razjeda. Rana na nogi, ki se ne celi je lahko posledica prizadetega žilja. Potrebno je izpeljati ustrezno diagnostiko. Če je rana povezana s krčnimi žilami, operacija krčnih žil običajno pospeši celjenje in omogoči zacelitev rane.

Lokacija

Specialistična ambulanta za krčne žile,
žilno kirurgijo

Diagnostični center Murgle
Cesta v Mestni log 55
1000 Ljubljana
 

Ambulanta

Četrtek
od 14:30

Naročanje vsak delavnik

09:00 - 18:00

Naroči se
Copyrights ©2015 Venula.si