Zdravnik - ultrazvok vratnih arterij

Zakaj bi se prijavili za ultrazvočno preiskavo vratnih arterij k nam?

Pri nas opravlja ultrazvočno Dopplersko preiskavo vratnih žil strokovnjak iz UKC Ljubljana, ki sodeluje v domačih in evropskih združenjih za bolezni vratnih arterij, ki objavlja prispevke o prizadetosti vratnih arterij doma in v tujini, ki opravi letno med 800-1000 ultrazvočnih preiskav na možganskih arterijah tudi pri najzahtevnejših bolnikih na Nevrološki kliniki UKC Ljubljana.

Dr. Matija Zupan, dr.med., specialist nevrolog

Matija Zupan, dr.med., specialist kirurg

Dr. Matija Zupan (Ljubljana, 1981), dr. med., specialist nevrolog, je izkušen strokovnjak s področja možganskožilnih bolezni, ki se 13 let poglobljeno ukvarja s področjem nevrosonologije, tj. ultrazvočnih preiskav zunaj- in znotrajlobanjskih možganskih arterij.

Izobraževanje

Specializacijo iz nevrologije je zaključil »cum laude« leta 2014. Leta 2013 je uspešno opravil evropski izpit iz nevrosonologije na najvišjem nivoju (teaching level) pri European Society of Neurosonology and Cerebral Haemodynamics (ESNCH). Leta 2014 se je izpopolnjeval v transkranialni barvni doplerski preiskavi znotrajlobanjskih arterij pri prof. Schreiberju in prof. Valduezi v univerzitetni bolnišnici Charité v Berlinu. Leta 2017 je pridobil naslov doktorja znanosti na Univerzi v Ljubljani s področja biomedicine-klinična usmeritev.

Strokovna dejavnost

Leta 2015 je pri Slovenskem zdravniškem društvu pridobil certifikat o dodatnih znanjih s področja nevrosonologije. Je reden predavatelj in inštruktor na slovenski nevrosonološki šoli. Od leta 2014 je konzultant v nacionalni mreži TeleKap za zdravljenje možganske kapi na daljavo. Od leta 2016 vodi Nevrosonološki laboratorij na ljubljanski Nevrološki kliniki, ki je nedavno s strani krovne evropske organizacije ESNCH pridobil naslov »Evropski referenčni center za nevrosonologijo«.

Izkušnje

Letno opravi med 800 in 1000 nevrosonoloških preiskav zunaj-in znotrajlobanjskih arterij.

Tehnični vidik ultrazvočne preiskave

Preberite si o tehničnemu vidiku ultrazvočne Dopplerske preiskave vratnih arterij.

Prijavite se za ultrazvočno Dopplersko preiskavo vratnih arterij

Stopite v stik z nami za več informacij o ultrazvočni Dopplerski preiskavi vratnih arterij.


Nasveti na temo ožilja


Zdravnik Matej Makovec že več let vključen v skupino POPovih zdravnikovin odgovarja na vprašanja s področja krčnih žil in žilne kirurgije. Vprašanja in odgvore si lahko ogledate s klikom na gornjo povezavo vizita.si.


Zdravnik Matej Makovec že več let vključen v skupino strokovnjakov VIVA. Na vprašanja odgovarja po telefonu. Kliknite lahko na gornjo povezavo viva.si.

Lokacija

Specialistična ambulanta za krčne žile,
žilno kirurgijo

Diagnostični center Murgle
Cesta v Mestni log 55
1000 Ljubljana
 

Ambulanta

Četrtek
od 14:30

Naročanje vsak delavnik

09:00 - 18:00

Naroči se
Copyrights ©2015 Venula.si