Operativni dan po operaciji krčnih žil

Okrevanje po operaciji krčnih žil se začne že z dnevom operacije

Okrevanje po operaciji krčnih žil v ambulanti

Z dvigom noge zmanjšamo možnost krvavitve in možnost nastanka otekline

Po zaključenem laserskem operativnem posegu na krčnih žilah, ki poteka v lokalni anesteziji in skupaj s pripravami traja približno 2 uri, boste vstali z operacijske mize samostojno in boste sami v spremstvu medicinske sestre odšli v nekaj metrov oddaljeni pooperativni prostor. Tu boste odležali 1 uro. V tem času boste ležali z dvignjeno operirano nogo, kar omogoča zaustavitev krvavitve iz malih žilic, ki so bile zdravljene med laserskim operativnim posegom s flebektomijo. Po eni uri vstanete in opravite krajši sprehod v spremstvu medicinske sestre. Če se je krvavitev ustavila, greste domov. Sicer opravimo pri nas preobvezo, dokler se krvavitev ne umiri.

Okrevanje po operaciji krčnih žil po prihodu domov

Po prihodu domov z laserske operacije krčnih žil težimo k dvignjeni nogi

Po prihodu domov sedite z dvignjeno operirano nogo. Vsako uro vstanete in hodite po pet minut dokler se odpravite spat. Ponoči ne vstajate. Zvečer okrog 22.00 ure si date prvo injekcijo proti strdkom.

Pozornost zvečer doma po operaciji krčnih žil

«
»

Pozorni morate biti na bolečino v nogi in na krvavitev, ki se bo kazala z rdečimi madeži na povoju. Manjši madeži so običajni pooperativni potek. V primeru dvomov kontaktirate zdravnika operaterja po telefonu v obliki SMS, MMS sporočila ali pa ga pokličete. V koliko stanje ne bo rešljivo po telefonu, vas bo zdravnik operater obiskal na domu oziroma se boste dogovorili za ambulantni pregled v Diagnostičnem centru Murgle v ambulanti za žilno kirurgijo.

Kakšen je potek

po laserski operaciji

krčnih žil?

Pritisni zeleni gumb!

ČASOVNICA okrevanja po operaciji krčnih žil

☰ ODPRI
Lokacija

Specialistična ambulanta za krčne žile,
žilno kirurgijo

Diagnostični center Murgle
Cesta v Mestni log 55
1000 Ljubljana
 

Ambulanta

Četrtek
od 14:30

Naročanje vsak delavnik

09:00 - 18:00

Naroči se
Copyrights ©2015 Venula.si