Pri bolniku so možnosti zdravljenja žil izčrpane

Kronična rana na goleni in stopalu zaradi prizadetih žil

Pri bolniku je prišlo do posalbšanja stanja noge. Pojavila se je rana, ki se je slabšala, večala. Prisotna je bila tudi bolečina. Možnosti zdravljenja žil so bile pri bolniku izčrpane. Odločili smo se, da bolnika pošljemo na zdravljenje v hiperbarično komoro. Gre za zdravljenje s kisikom pod visokim tlakom. Tako je omogočena dodatna oskrba rane s kisikom.

Razgaljene tetive na goleni Razjeda na goleni se je pojavila na sprednji zunaji strani

Po prihodu iz hiperbarične komore se je stanje izboljšalo

Epitelizacija je najpomembnejši znak zdravljenja razjede na goleni

Zdravljenje pri bolniku je trajalo kar nekaj časa. Potrebno je bilo 2 krat po 25 potopov. Tedensko se opravi 3-4 potope v hiperbarični komori. Rezultat zdravljenje je bil dober. Rana se je zacelila. Mrtvina je izginila. Pomembno je, da se pri ciljnem bolniku izbere pravi način zdravljenja kronične rane.

Možnosti zdravljenja žilja so bile izčpane Odločili smo se, da bolnika napotimo v hiperbarično komoro Že po nekaj potopih v hiperbarični komori je prišlo do izboljšanja stanja Po 25 potopih v hiperbarični komori je bila rana skoraj zaceljena Po 50 potopih v hiperbarični komori se je rana zacelila Možnost zdravljenja v hiperbarični komori je še vedno odprta
Lokacija

Specialistična ambulanta za krčne žile,
žilno kirurgijo

Diagnostični center Murgle
Cesta v Mestni log 55
1000 Ljubljana
 

Ambulanta

Četrtek
od 14:30

Naročanje vsak delavnik

09:00 - 18:00

Naroči se
Copyrights ©2015 Venula.si