Zdravljenje kronične rane z medicinskim medom Vivamel

Evidenten prikaz uspešnega zdravljenja kronične rane z medicinskim medom Vivamel

Prikaz uspešnega zdravljenja kronične rane z medicinskim medom Vivamel. Slika levo je narejena ob začetku zdravljenja. Slika desno  pa po treh tednih začetega zdravljenja. Najbolj je izrazita razlika med slikama je na spodnjem delu rane. Na sliki levo (glej puščico) je rana še prisotna in je pokrita s svežimi granulacijami. Na sliki desno (glej puščico) pa je spodnji konec rane zaceljen, rane na tem mestu ni več, predel je prekrit s kožo, pravimo, da je epiteliziran.

Začetek zdravljenja z medicinskim medom Vivamel

Ker se rana pozdravi iz robov, imajo najboljšo možnost zdravljenja predeli rane v obliki trakca.

Najučinkovitejše zdravljenje kronične rane je kombinirano zdravljenje. Zdravimo vzrok kronične rane, ki je običajno žilne geneze. V poštev pride lasersko zdravljenje ven, zdravljenje arterij, zdravimo rano tudi lokalno z uporabo modernih oblog ali z uporabo podtlačnega sistema. Dolga leta je med poznan kot učinkovito zdravilo, v zadnjem času se uporablja za pospešitev celjenja kronične rane.

je učinkovita moderna obloga, ki deluje blagodejno na kronično rano. Nanešeni medicinski med na rano kasneje prekrijemo z moderno oblogo. Pri nanašanju Vivamela na rano si lahko pomagamo s sterilno paličico. Visoka osmotska aktivnost medu, ki je posledica nizke vsebnosti vode in visoke vrednosti sladkorjev, pospešuje celjenje ran.

Prvi rezultati in nadaljevanje zdravljenja z medicinskim gelom Vivamel

Epitelizacija je najpomembnejši znak zdravljenja razjede na goleni

Že pri prvi kontroli, ki je bila narejena po 3 tednih začetka zdravljenja z medicinskim medom Vivamel, so se pokazala izboljšanja rane. Del rane se je ponovno prekril s kožo (epitelizacija). Ta predel je zaceljen in ne potrebuje več posebnega tretmaja v smislu probvez rane. Zdravljenje z Vivamelom smo nadaljevali.

Medicinski pripomočki Vivamel (alginatna obloga, kontaktna mrežica in medicinski med v tubi) so sterilni in vsebujejo naraven kostanjev. Kostanjev med je bogat vir vitaminov, mineralov, encimov, peptidov in fenolnih komponent, ki preprečujejo infekcijo, hkrati pa spodbujajo hitrejše celjenje rane. Sterilen medicinski med v tubi je primeren za oskrbo tako globokih kot površinskih ran. Vivamel alginat priporočamo za celjenje ran z zmernim do obilnim izločkom. Predvsem jo priporočamo za rane, v katerih prevladuje proces vnetja, razgradnja in odstranitev odmrlega tkiva ter obramba pred bakterijami. Rane v celoti zaceljene v štirih mesecih od začetka zdravljenja z oblogami VIVAMEL z medicinskim kostanjevim medom. Mrežica z medicinskim medom je namenjena oskrbi širokega spektra ran tako kroničnih kot akutnih. Posebej je primerna za oskrbo kožnih abrazij in odrgnin, ran s šibkim izločkom in manjših poškodb.
Lokacija

Specialistična ambulanta za krčne žile,
žilno kirurgijo

Diagnostični center Murgle
Cesta v Mestni log 55
1000 Ljubljana
 

Ambulanta

Četrtek
od 14:30

Naročanje vsak delavnik

09:00 - 18:00

Naroči se
Copyrights ©2015 Venula.si