Zapleti operacije

Zapleti operacij krčnih žil v letu 2014

Operativni poseg - flebektomija

Pri vsakem kirurškem posegu so možni zapleti. Pomembo je, da se slednji iščejo, beležijo spremlajajo in da se glede na slednje hitro in pravilno ukrepa. Zaplet, ki se ga najbolj bojimo pri operaciji krčnih žil je nastanek krvnih strdkov. Nastanek slednjih preprečujemo z kompresijskim povijanjem in aplikacijo nizkomolekularnega heparina v obliki injekcij še 10 dni po operativnem posegu. Operiranci so takoj po posegu aktivni, lahko hodijo in tako dodatno preprečujejo nastanek krvnega strdka.

V letu 2014 ni med 212 operiranci pri nobenem prišlo do nastanka krvnega strdka v globokem venskem sistemu (globoka venska tromboza). Pojavilo se je nekaj manjših zapletov, ki so izzveneli v nekaj tednih do nekaj mesecih. Pojavnost manjših zapletov in število bolnikov pri katerem se je zaplet pojavil prikazuje tabela zgoraj.

Nasveti na temo krčnih žil


Zdravnik Matej Makovec že več let vključen v skupino POPovih zdravnikov in odgovarja na vprašanja s področja krčnih žil in žilne kirurgije. Vprašanja in odgvore si lahko ogledate s klikom sliko.


Lokacija

Specialistična ambulanta za krčne žile,
žilno kirurgijo

Diagnostični center Murgle
Cesta v Mestni log 55
1000 Ljubljana
 

Ambulanta

Četrtek
od 14:30

Naročanje vsak delavnik

09:00 - 18:00

Naroči se
Copyrights ©2015 Venula.si