Rešitve edema goleni

Reševanje težave z otekanjem goleni
Laserski poseg na krčnih žilah

Kronično vensko popuščanje se kaže kot oteklina, ki jo lahko pozdravimo z laserjem

Kronično vensko popuščanje oziroma krčne žile so eden najpogostejših vzrokov za otekanje goleni. Stanje vsaj v osnovi ni nevarno, lahko pa je vzrok za morebitne zaplete, kot je krvni strdek v globokem venskem sistemu ali pljučna embolija. Zdravljenje je sorazmerno ugodno in do neke mere rutinsko. V 90-95 % se težave odpravijo z laserskim posegom na krčnih žilah. V preostalem odstotku je potreben klasični operativni poseg. Bolniko, ki se ne želijo operirati predpišemo kompresijske nogavice ali elastične povoje. Pri blažjih oblikah pride v poštev zdravljenje z zdravili ali venskimi geli. Pozorni moramo biti na življenski slog in se izogibati dolgotrajni stoji. Pomagamo si lahko tudi z različnimi vajami.

Zdravljenje globoke venske tromboze

V ambulanti Venula se zaključi diagnostika globoke venske tromboze in se nemudoma začne zdravljenje

Zdravljenje globoke venske tromboze je domena zdravnika angiologa oziroma zdravnika specialista interne medicine. Nemalokrat smo kirurgi prvi, ki srečamo bolnika z globoko vensko trombozo. Ker se stanja pojavljajo vse skozi in pogosto bolniki poiščejo pomoč v zasebni ambulanti, saj so tu obravnavani brez administrativnih ovir. Velikokrat se zgodi, da se bolniki zglasijo pri nas na petek popoldan. Ob telefonskem klicu, ki pravi na globoko vensko trombozo, če je le možno, opravimo pri takemu bolniku pregled tudi na praznik. Kirurgi smo vešči takojšnjega urepanja pri takih bolnikih, predpis heparinskih injekcij, kompresija, analgezija. Sami bolnika ne spremljamo ampak ga napotimo k angiologu za dokončno terapijo in vodenje ter ultrazvočno spremljanje stanja.


Zdravljenje otekline s tlačnim sistemom Vadoplex

Vadoplex je moderno zasnovan sistem za pnevmatično zdravljenje otekline goleni

Zdravljenje s tlačnim kompresijskim sistemom Vadoplex se je izkazalo kot zelo unčikovito. Gre za delovanje električno podprtih tlačilk z namestitvijo manšet v predel stopala. Napravo uporabljamo pri dolgotrajnih, trdovratnih oteklinah, ki so posledica kroničnega venskega popuščanja brez možnosti operativnega zdravljenja. Sistem uporabljamo tudi pri postrombotičnemu sindromu, potem, ko je od nastanka strdka, globoke venske tromboze preteklo že kar nekaj časa. Posebno se je izkazal sistem kot učinkovit pri zdravljenju limfedema. Da dosežemo učinkovitost zdravljenja moramo sistem uporabljati vsaj nekaj ur dnevno. Možno si je aparat sposoditi za na dom oziroma slednjega nabaviti. Najem ali nakup aparata predstavlja določen stroškovni zalogaj.Podporno zdravljenje s kompresijo in zdravili

Bolniku predpišemo kompresijske nogavice, običajno stopnje kompresije 2 ali pa elastične povoje.

Vzroka za otekanje noge vedno ne ugotovimo ali pa je vzrok multifaktorialni in vsako od bloezenskih stanj nekoliko pripomore k otekanju. V takih primerih se odločamo za simptomatsko zdravljenje, kompresijske nogavice ali elastični povoji. Ugotovitev vzroka je pomembna, saj lahko le tako ponudimo ciljno zdravljenje s pričakovanim rezultatom. Nepravilna diagnostika in napačna odločitev zdravljenja vodita lahko k velikemu razočaranju tako za bolnika, kakor tudi zdravnika.

Lokacija

Specialistična ambulanta za krčne žile,
žilno kirurgijo

Diagnostični center Murgle
Cesta v Mestni log 55
1000 Ljubljana
 

Ambulanta

Četrtek
od 14:30

Naročanje vsak delavnik

09:00 - 18:00

Naroči se
Copyrights ©2015 Venula.si